U S V A  1/ 2 0 1 3

Usva 1/2003:ssa lunastetaan lupauksia ja perintöjä. Numeron voi ladata ilmaiseksi täältä.

Katri Alatalon Kulkija on fantastinen tarina miehestä, merestä ja lupauksesta, mutta myös kuolemasta ja katoamisesta. Se huokuu meren aaltoja ja kaipausta suurempaan. Hanne Martelius vie lukijan Suomen vaihtoehtoiseen lähihistoriaan ja lukemisen ytimeen novellissaan Kansassa kasuavassa. Ruotsin vallan alla olevassa Suomessa oma kieli ja Kalevala ovat merkityksellisiä indentiteetin luojia. Perintö siirtyy sukupolvelta toiselle.

Avaruuteen matkataan Petri Laineen novellissa Maan jälki. Vaikka ihmiskunta lähtisi matkalle tuntemattomaan, seuraavat inhimilliset ongelmat silti perässä, ja yksilöt joutuvat tekemään kovia valintoja. Marketta Niemelän Laulava avaruuslaiva sivuaa avaruusteemaa, mutta siinä matkaa vasta suunnitellaan. Mistä unelmat ovat rakennettu, mikä on meille tärkeintä?

Camilla Kantolan Kenkälaatikon kirous tuo taikuuden ja myyttisen keskelle arkea. Taikureiden touhuihin ei kannata sotkeutua! Kirjoittaja rakentaa päähenkilölleen inhottavan tilanteen, josta voi selvitä vain neuvokkuudella.

Kokonaisuutta täydentävät Shimo Suntilan raapaleet ja Johanna Ikosen myyttiset runot.