U S V A  3/ 2 0 1 2

Lataa numero pdf-muodossa (1,8 Mt, 58 sivua) täältä.

Usva 3/2012:n novelleissa on ripaus rakkautta, uhrautuvaisuutta ja kauhua.

Timo Männikön Meidän korkeutemme vie lukijan kuninkaallisiin tunnelmiin. Kuninkaallinen vallanvaihto ei ole koskaan helppo, ja tässä tarinassa kuningatar on raskaan päätöksen edessä.

Markus Harjun Jos sijaltain en nousisi edustaa taattua kauhunovellistiikkaa. Entinen hevimetallibändin jäsen yrittää jatkaa elämäänsä kunniallisesti, mutta vastuksiksi nousevat niin ahdistelevat uskovaiset, hiiret kuin painajaisetkin.

Kirsi Ervastin Kuin lentäisi yöhön on herkkä rakkaustarina. Kun kaksi hyvin eriparista ihmistä kohtaa, voivat yhteiset hetket olla hyvin erityisiä ja merkityksellisiä.

Shimo Suntilan Sateenkaaren maku on tarina ystävyydestä ja yhteisestä seikkailusta, maailmasta jossa hetket ja elämykset ovat tärkeitä.

Absurdia novellistiikkaa edustaa Juri Nummelinin Hella. Arkinen kotitilanne voi muuttua hyvin kummalliseksi ja monimerkitykselliseksi.

Hieman toisenlainen rakkaustarina kutoutuu Henna Sinisalon novellissa Opetusluuranko. Rakkaus voi ylittää ajan ja paikan ja saattaa ihmisen tekemään hyvin erikoislaatuisia sopimuksia.

Lehden päättää Tero Niemen novelli Taistelutoverit. Se antaa tavallisesta sairauskertomuksesta poikkeavan näkökulman ihmisen maaniseen käyttäytymiseen. Kun joku meistä ajautuu eroon läheisistään, mistä mahtaa oikeasti olla kyse?