U S V A  4b/ 2 0 1 0

Lataa Usvan joulunumero 2010 ilmaiseksi täältä.

Usvan joulunumero 2010 ei sisällä yhtään joulutarinaa. Sen sijaan sen sivuilla on tarinoita sekä tulevaisuuden sodasta että kansalaissodan jälkeensä jättämistä arvista, luokkayhteiskunnan ja sosiaalisen epätasa-arvon repimästä kaupungista.

Aikansa kutakin sanoi pässi kun päätä leikattiin! Petri Salinin novelli on hulvaton tarina Tampereella ja lähipaikkakunnilla käytävästä kaupungin tyhjentämisoperaatiosta, jota pelataan ihan omilla säännöillä. Ammukset lentävät, ohjeita totellaan ja esimiesten sekopäisiä käskyjä noudatetaan, jos noudatetaan.

Niko Peltosen Tähdelento on melankolinen rakkaustarina, kertomus hetkistä, jotka lähentävät ihmisiä, mutta silti vievät erilleen. Novellin miljöönä on eriarvoistumisen kahtiajakama kaupunki.

Markus Koskimiehen Vilukissa sopii oivallisesti hyiseen, talviseen ilmaan: pienimuotoisessa novellissa kaksi ystävätärtä tapaa, mutta kuten kohtaamiset yleensä, ei kaikki ole niin yksiselitteistä.

Mari Saarion Punaorvokkien laulu tuo vuoden 1918 tapahtumat nykypäivään, ammattikoulua käyvien poikien elämään. Luvassa on kummituksia, menneisyyden salaisuuksia ja ajankohtaista nuoren ihmisen hätää.

Usvan joulunumeron päättää sattuvasti Petri LaineenViimeinen, novelli, joka sijoittuu jonnekin kauas tulevaisuuteen. Se onkin oivallinen päätös Usvan vuodelle 2010.